Як українські вина стають частиною світових кулінарних тенденцій?

Як українські вина стають частиною світових кулінарних тенденцій?

Протягом останніх кількох років вина українського виробництва набирають популярності не тільки у себе на батьківщині, а й на світовому ринку. Це зумовлено трендом на органічні і натуральні продукти. Хоча не останню роль відіграє й висока якість продукції українських виноробів, завдяки якій наші вина швидко інтегруються у світові кулінарні тенденції.

Українські вина та популярність органічних і натуральних продуктів

Прихильність міжнародної спільноти до всього органічного і натурального, зокрема екологічно чистих продуктів харчування та напоїв, нині набула глобального характеру. Люди більше не закривають очі на якість та походження того, що потрапляє у їх організм.

Проте навіть такі вимогливі споживачі знайдуть для себе чимало варіантів серед топових українських вин, які виготовляють без використання шкідливих хімікатів та штучних смакових добавок. Таким чином українські вина повністю відповідають філософії життя та цінностям прихильників «чистого» споживання.

Експорт українських вин і їхній шлях до міжнародної популярності

Висока якість відчиняє українським винам навстіж двері на міжнародний ринок. З кожним роком українські винороби нарощують обсяги експорту до країн Європи та навіть за океан. Зокрема один з кращих українських виробників вина Villa UA значну частину своєї продукції експортує до Німеччині, Польщі та Чехії.

Збільшення обсягів експорту українських вин суттєво вплинуло і на впізнаваність національного бренду. Українські вина постійно з’являються на міжнародних виставках, конкурсах та дегустаціях, отримуючи високі оцінки від провідних світових експертів. Навіть продукти із топ недорогих вин України відповідають високим міжнародним стандартам та можуть гідно конкурувати з італійськими, іспанськими та французькими аналогами.

Поява українських вин у міжнародних ресторанах

Як українські вина стають частиною світових кулінарних тенденцій?

Українські вина увірвалися не тільки на полиці європейських магазинів, а навіть почали з’являтися у меню відомих міжнародних ресторанів. Шеф-кухарі культових закладів харчування, прагнучи вразити своїх гостей, пропонують їм кращі українські вина, доповнюючи ними вишуканий смак своїх кулінарних шедеврів.

Українські традиційні вина дійсно чудово поєднується зі стравами європейської кухні:

  • італійська паста чи піца найкраще смакують з червоним вином;
  • біле вино створює неповторний смаковий коктейль із креветками, мідіями та свіжими салатами;
  • десертні ж вина українського виробництва чудово пасуватимуть до традиційного австрійського десерту – шоколадного торту «Захер».

До того ж присутність в українських винах характерних пряних ноток додає класичним стравам європейської кухні нових незвичних смакових відтінків.

Як українські вина просуваються у світових кулінарних медіа?

Як українські вина стають частиною світових кулінарних тенденцій?

Нову сторінку історії української винної культури ознаменувала поява українських вин у міжнародних медіа. Культові вина з України згадуються у кулінарних журналах та блогах. Їх включають у різноманітні рейтинги вин та згадують у матеріалах на тему «Як правильно вибрати вино?» чи «Які натуральні вина найкраще придбати для вашої родини?».

Підвищити імідж українського вина у міжнародних медіа допомагають й інфлюєнсери, що діляться враженнями від українських вин на своїх Instagram-сторінках та Тік-Tок каналах. Усе це сприяє збільшенню інтересу до українського виноробства з боку іноземців та формуванню позитивного іміджу продукції з України в цілому.

Висновок

Вина українського виробництва впевнено завойовують серця гурманів далеко поза межами батьківщини, стаючи частиною світових кулінарних тенденцій. Росту популярності продукції українських виноробів також її поява у підбірках органічних і натуральних продуктів. А підкріплює цю популярність оцінка авторитетних міжнародних експертів, які на питання «Як правильно вибрати вино?» все частіше приводять у приклад культові продукти українських винних брендів. Таким чином Україна незабаром стане на один щабель із провідними виноробними країнами й полонить серця прихильників вина по всьому світу.

НАДМІРНЕ СПОЖИВАННЯ АЛКОГОЛЮ ШКІДЛИВЕ ДЛЯ ВАШОГО ЗДОРОВ’Я

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *